- 相關推薦
大學英語六級模擬練習原文
英語六級考試的目的在于全面考核已修完大學英語六級的學生是否達到教學大綱所確定的各項目標。下面是小編整理的英語六級聽力原文,希望能幫到大家!
大學英語六級模擬練習原文 1
Section A
短對話
1
W: Can you come to the concert with me this weekend? Or do you have to prepare for exams?
M: I still have a lot to do, but maybe a break would do me good. Q: What will the man probably do?
2
W: What does the paper say about the horrible incident that happened this morning on flight 870 to Hongkong?
M: It ended with the arrest of the 3 hijackers. They have forced the plane to fly to Japan, but all the passengers and crew members landed safely.
Q: What do we learn from the conversation?
3
M: Hello, this is the most fascinating article Ive ever come across. I think you should spare some time to read it.
W: Oh, really? I thought that anything about the election will be tedious. Q: What are the speakers talking about?
4
W: Im not going to trust the restaurant credit from that magazine again. The food here doesnt taste anything like what we had in Chinatown.
M: It definitely wasnt worth the wait.
Q: What do we learn from the conversation?
5
W: Do you know whats wrong with Mark? Hes been acting very strange lately. M: Come on. With his mother hospitalized right after hes taken on a new job. Hes just gone a lot on his mind.
Q: What do we learn from the conversation about Mark?
6
W: There were only 20 students at last nights meeting, so nothing could be loaded on.
M: Thats too bad. Theyll have to turn up in great numbers if they want a voice on campus issues.
Q: What does the man mean?
7
M: I try to watch TV as little as possible, but its so hard.
W: I didnt watch TV at all before I retired, but now I can hardly tear myself away from it.
Q: What do we learn from the conversation?
8
W: Im having a problem registering for the classes I want.
M: Thats too bad, but Im pretty sure youll be able to work everything out before this semester starts.
Q: What does the man mean?
長對話
Conversation 1
W: Jack, sit down and listen. This is important. we’ ll have to tackle the problems of the exporting step by step. And the first move is to get an up-to-date picture of where we stand now.
M: Why don’t we just concentrate on expending here at home?
W: Of course, we should hold on to our position here. But you must admit the market here is limited.
M: Yes, but it’s safe. The government keeps out foreigners with import controls. So I must admit I feel sure we could hold our own against foreign bikes.
W: I agree. That’s why I am suggesting exporting. Because I feel we can compete with the best of them.
M: What you are really saying is that we’d make more profit by selling bikes abroad, where we have a cost advantage and can charge high prices.
W: Exactly.
M: But, wait a minute. Packaging, shipping, financing, etc. will push up our cost and we could no better off, maybe worse off.
W: OK. Now there are extra cost involved. But if we do it right, they can be built into the price of the bike and we can still be competitive.
M: How sure are you about our chances of success in the foreign market?
W: Well, that’s the sticky one. It’s going to need a lot of research. I’m hoping to get your help. Well, come on, Jack. Is it worth it, or not?
M: There will be a lot of problems.
W: Nothing we can’t handle.
M: Um… I’m not that hopeful. But, yes, I think we should go ahead with the feasibility study.
W: Marvelous, Jack. I was hoping you be on my side.
9. What does the woman intend to do?
10. Why does the man think it’s safe to focus on the home market?
11. What is the man’s concern about selling bikes abroad?
12. What do the speakers agree to do?
Conversation 2
W: What does the term “alternative energy source” mean?
M: When we think of energy or fuel for our homes and cars, we think of petroleum, a fossil fuel processed from oil removed from the ground, of which there was a
limited supply. But alternative fuels can be many things. Wind, sun and water can all be used to create fuel.
W: Is it a threat of running out of petroleum real?
M: It has taken thousands of years to create the natural stores of petroleum we have now. we are using what is available at a much faster rate that it is being produced over time. The real controversy surrounding the mass petroleum we have is how much we need to keep in reserve for future use. Most experts agree that by around 2025, the petroleum we use will reach a peak. Then production and availability will begin to seriously decline. This is not to say there will be no petroleum at this point. But it’ll become very difficult and therefore expensive to extract.
W: Is that the most important reason to develop alternative fuel and energy sources?
M: The two very clear reasons to do so, one is that whether we have 60 or 600 years of fossil fuels left, we have to find other fuel sources eventually. So the sooner we start, the better off we will be. The other big argument is that when you burn fossil fuels, you release substances trapped into the ground for a long time, which leads to some long-term negative effects, like global warming and greenhouse effect.
13. What do we usually refer to when we talk about energy according to the man?
14. What do most experts agree on according to the man?
15. What does the man think we should do now?
Section B 短文
Passage one
Karon Smith is a buyer for the department store in New York. The apartment store buyers purchase the goods that their stores sell . They not only have to know what is fashionable at that moment, but also have to guess what will become fashionable next season or next year. Most buyers were for just one department in a store. But the goods that Karon finds maybe displayed and sold in several different sections of the store. Her job involves buying handicrafts from all over the world. Last year, she made a trip to Morocco and returns with drugs, pots, dishes and pants. The year before, she visited Mexico. And bought back handmade table cloths, mirrors with frames of tin and paper flowers. The paper flowers are bright and colorful. So they were used to decorate the whole store. This year Karon is travelling in Malaysia, Thailand and Indonesia, many of the countries that Karon visits have government offices that promote handicrafts. The officials are glad to cooperate with her by showing her the products that are available. Karon likes to visit markets and small towns in villages whenever she can arrange for it. She is always looking for
interesting and unusual items. Karon thinks she has the best job she could find. She loves all the travelling that she has to do. Because she often visits markets and small out-of-the-way places. She says much more the country she visits than an ordinary tourists would. As soon as she gets back in New York form one trip, Karon begins to plan another.
Passage 2
Mark felt that it was time for him to take part in his community, so he went to the neighborhood meeting after work. The area’s city councilwoman was leading a
discussion about how the quality of life was on the decline. The neighborhood faced many problems. Mark looked at the charts taped to the walls. There were charts for parking problems, crime, and for problems in vacant buildings. Mark read from the charts, police patrols cut back, illegal parking up 20%. People were supposed to
suggest solutions to the councilwoman. It was too much for Mark. “The problems are too big,” he thought. He turned to the man next to him and said, “I think this is a waste of my time. Nothing I could do would make a difference here.” As he neared the bus stop on his way home, Mark saw a woman carrying a grocery bag and a baby. As Mark got closer, her other child, a little boy, suddenly darted into the street. The woman tried to reach for him, but as she moved, her bag shifted and the groceries started to fall out. Mark ran to take the boy’ s arm and led him back to his mother. “You gotta stay with Mom”, he said. Then he picked up the groceries while the woman smiled in relief. “Thanks!” she said. “You’ve got great timing!” Just being neighborly,” Mark said. As he rode home, he glanced at the poster near his seat in the bus. “Small acts of kindness add up.” Mark smiled and thought, “Maybe that’ s a good place to start.”
19. What did Mark think he should start doing?
20. What was being discussed when Mark arrived at the neighborhood meeting?
21. What did Mark think of the community’s problems?
22. Why did Mark smile on his ride home?
Passage Three
An distressing childhood can lead to heart disease. What about current stresses? Longer workouts, threats of layoffs, collapsing pension funds. A study last year on the lancer examine more than 11,000 heart attack suffers from 52 countries. It found that in the year before their heart attacks. Patients had been under significantly more strains than some 30,000 healthy control subjects. Those strains came from work, family, financial troubles, depression in other causes. "Each of these factors individually was associated with increased risk," says Doctor Salim Yussef, Professor of medicine and candidates McMaster University and senior investigator on the study. Together, they accounted for 30% to overall heart attack risk. But people respond differently to high-pressure work situations, whether it produces hard problems seems to depend on whether you have a sensitive control over life or live at the mercy of circumstances and superiors. That was experiences of John Connell, a rock food Illinois laboratory manager, who suffered his first heart attack in 1996 at the age of 56. In the 2 years before, his mother and 2 of his children had suffered serious illnesses, and his job had been changed in a re-organization. "My life seemed completely out of control," he says, "I had no idea where I would end up." He ended up in hospital due to a block in his artery. 2 months later, he had a triple by-pass surgery. The second heart attack when he was 58, left his doctor shaking his head. "Theres nothing more we can do for you," doctors told him.
Question 23 What does the passage mainly discuss?
Question 24 What do we learn about JCs family?
Question 25 What did JCs doctors tell him when he had a second heart attack?
Section C
When most people think of the word “education,” they think of a pupil as a sort of animate sausage casing. Into this empty casing, the teachers are supposed to stuff “education”. But genuine education, as Socrates knew more than two thousand years ago , is not ing the stuffing of information into a person ,but rather
eliciting knowledge from him. It is the drawing out of what is in the mind. “The most important part of education,” once wrote William Ernest Hocking, the distinguished Harvard philosopher, “is this instruction of a man in what he has inside him”. So many of the discussions and controversies about the content of education are futile and inconclusive because they are concerned with what should “go into “ the
student rather than with what should be taken out, and how this can best be done. A college student who once said to me , after a lecture, “I spend so much time studying that I don’t have a chance to learn anything,” was briefly expressing his
dissatisfaction with the sausage-casing view of education.
大學英語六級模擬練習原文 2
Questions 61 to 65 are based on the following passage.
It would be all too easy to say that Facebooks market meltdown is coming to an end. Afterall, Mark Zuckerbergs social network burned as much as $ 50 billion of shareholders wealth injust a couple months. To put that in context, since its debut(初次登臺) on NASDAQ in May,Facebook has lost value nearly equal to Yahoo, AOL, Zynga, Yelp, Pandora, OpenTable,Groupon, LinkedIn, and Angies List combined, plus that of the bulk of the publicly tradednewspaper industry:
As shocking as this utter failure may be to the nearly 1 billion faithful Facebook usersaround the world, its no surprise to anyone who read the initial public offering (IPO)prospectus (首次公開募股說明書). Worse still, all the crises that emerged when the companydebuted-overpriced shares, poor corporate governance, huge challenges to the core business,and a damaged brand-remain today. Facebook looks like a prime example of what Wall Streetcalls a falling knife-that is, one that can cost investors their fingers if they try to catch it.
Start with the valuation(估值). To justify a stock price close to the lower end of theprojected range in the IPO, say $ 28 a share, Facebooks future growth would have needed tomatch that of Google seven years earlier. That would have required increasing revenue by some80 percent annually and maintaining high profit margins all the while.
Thats not happening. In the first half of 2012, Facebook reported revenue of $ 2.24 billion, up38 percent from the same period in 2011. At the same time, the companys costs surged to $ 2.6 billion in the six-month period.
This so-so performance reflects the Achilles heel of Facebooks business model, which thecompany clearly stated in a list of risk factors associated with its IPO: it hasnt yet figured outhow to advertise effectively on mobile devices, The number of Facebook users accessing thesite on their phones surged by67 percent to 543 million in the last quarter, or more than half itscustomer base.
Numbers are only part of the problem. The mounting pile of failure creates a negativefeedback loop that threatens Facebooks future in other ways. Indeed, the more Facebooksdisappointment in the market is catalogued, the worse Facebooks image becomes. Not onlydoes that threaten to rub off on users, its bad for recruitment and retention of talentedhackers, who are the lifeblood of Zuckerbergs creation.
Yet the brilliant CEO can ignore the sadness and complaints of his shareholders thanks tothe super- voting stock he holds. This arrangement also was fully disclosed at the time of theoffering. Its a pity so few investors apparently bothered to do their homework.
61. What can be inferred about Facebook from the first paragraph?
A.Its market meltdown has been easily halted.
B.It has increased trade with the newspaper industry.
C.It has encountered utter failure since its stock debut.
D.Its shareholders have invested $ 50 billion in a social network.
62. The crises Facebook is facing_____
A.have been disclosed in the IPO prospectus
B.are the universal risks Wall Street confronts
C.disappoint its faithful users
D.have existed for a long time
63. To make its stock price reasonable, Facebook has to____
A.narrow the IPO price range
B.cooperate with Google
C.keep enormously profitable
D.invest additional $ 2.6 billion
64. It can be inferred from the context that the "Achilles heel" (Line 1, Para. 5) refersto____
A.deadly weakness
B.problem unsolved
C.indisputable fact
D.potential risk
65. What effect will Facebooks failure in the market have?
A.Its users benefits will be threatened.
B.Talented hackers will take down the website.
C.The CEO will hold the super-voting stock.
D.The companys innovation strength will be damaged.
參考答案
61.C)。本題考查第一段的主旨大意。此種題型可以使用排除法,將各選項代入原文來驗證對錯。A)“臉譜網的市場崩潰已被輕而易舉地制止了”,原文開篇指出,說臉譜網的市場崩潰將要結束未免太簡單了.A)與原文不符,故排除;B)“臉譜網增加了與報紙業之間的商務往來”,原文首段末句plus that of…中的that指的是value,意指臉譜網自登陸納斯達克以來,損失的價值等同于幾個大型互聯網企業加上大部分報業價值的總和,B)與原文不符,故排除;C)“臉譜網自股票上市以來遭遇了巨大失敗”,由第一段中的burned,lost等詞可以推斷臉譜網上市后遭遇了巨大失敗,故為答案。
62.D)。事實細節題。D)‘‘已經存在很長時間了”,與定位句中remain today的意思相同,故為答案。
63.C)。本題考查臉譜網如何才能使其制定的.股價合理,題干中的reasonable對應原文中的justify。定位句提到,要實現接近其公開募股說明書上的較低股價,比如每股28美元,這就要求臉譜網年收益增長要高達80%,并始終保持高利潤率,故答案為c)。
64.A)。本段提到,臉譜網現在還未解決如何有效地在移動設備上做廣告這一問題,而用手機登錄其網站的用戶數量卻不斷飆升,且文章通篇語義色彩都是消極的,故可推出此處應指臉譜網商業模式中的致命軟肋,故答案為A)。
65.D)。由定位句可知,臉譜網在市場上的失意不僅會影響到用戶,還會影響招募和挽留天才黑客,而這些人正是扎克伯格創造力的命脈。由此推知,臉譜網的創新力會因其市場失意而受到損害,故答案為D)。
大學英語六級模擬練習原文 3
New technology links the world as never before. Our planet has shrunk. It’s now a “global village” where countries are only seconds away by fax or phone or satellite link. And, of course, our ability to benefit from this high-tech communications equipment is greatly enhanced by foreign language skills.
Deeply involved with this new technology is a breed of modern business people who have a growing respect for the economic value of doing business abroad. In modern markets, success overseas often helps support domestic business efforts.
Overseas assignments are becoming increasingly important to advancement within executive ranks. The executive stationed in another country no longer need fear being “out of sight and out of mind.” He or she canbe sure that the overseas effort is central to the company’s plan for success, and that promotions often follow or accompany an assignment abroad. If an employee can succeed in a difficult assignment overseas, superiors will have greater confidence in his or her ability to cope back in the United States where cross-cultural considerations and foreign language issues are becoming more and more prevalent (普遍的).
Thanks to a variety of relatively inexpensive communications devices with business applications, even small businesses in the United States are able to get into international markets.
English is still the international language of business. But there is an ever-growing need for people who can speak another language. A second language isn’t generally required to get a job in business, but having language skills gives a candidate the edge when other qualifications appear to be equal.
The employee posted abroad who speaks the country’s principal language has an opportunity to fast-forwardcertain negotiations, and cam have the cultural insight to know when it is better to move more slowly. Theemployee at the home office who can communicate well with foreign clients over the telephone or by fax machine is an obvious asset to the firm.
練習題:
Choose correct answers to the question:
1. What is the author’s attitude toward high-tech communications equipment?
A. Critical.
B. Prejudiced.
C. Indifferent.
D. Positive.
2. With the increased use of high-tech communications equipment, businesspeople ________.
A. have to get familiar with modern technology
B. are gaining more economic benefits from domestic operations
C. are attaching more importance to their overseas business
D. are eager to work overseas
3. In this passage,“out of sight and out of mind” (Lines 2-3, Para. 3) probably means ________.
A. being unable to think properly for lack of insight
B. being totally out of touch with business at home
C. missing opportunities for promotion when abroad
D. leaving all care and worry behind
4. According to the passage, what is an important consideration of international corporationsin employingpeople today?
A. Connections with businesses overseas.
B. Ability to speak the client’s language.
C. Technical know-how.
D. Business experience.
5. The advantage of employees having foreign language skills is that they can ________.
A. better control the whole negotiation process
B. easily find new approaches to meet market needs
C. fast-forward their proposals to headquarters
D. easily make friends with businesspeople abroad
1.[D] 事實辨認題。題目詢問的是作者對于髙科技通訊設備的態度是什么。根據文章的第1段特別是最后一句中的benefit,可推斷作者是持肯定態度的,即答案為D。
2.[C] 事實辨認題。根據第2段第1句中的who have a growing respect... abroad可看出,隨著髙科技通訊設備的廣泛使用,商人們越來越重視海外商務的經濟價值,C與之一致。"
3.[C] 語義推斷題。根據第3段第2、3句中說的“他確信國外的事務對公司的成功計劃至關重要,派往國外時或之后常能得到升遷。”可知,在海外的管理人員不再會擔心被遺忘而錯過升職機會,因此“眼不見,心不念”即為C“在國外時錯過國內升職機會”。
4.[B] 事實辨認題。題目詢問的是根據短文,當今在雇傭雇員時,國際化的公司應該著重考慮什么。這是第5段的.話題,其中核心詞是language,只有B“會說顧客的語言”符合。
5.[A] 事實辨認題。題目詢問的是具有外語能力的雇員的優勢究竟是什么。根據最后一段第1句可知,“派往國外的雇員若能講該國的主要語言,就有機會加快談判進程,而且能知道什么時候最好放慢節拍。” A“具有外語能力的雇員的優勢就是他們可以)更好地控制整個談判的過程”與之一致,故為答案。
大學英語六級模擬練習原文 4
請將下面這段話翻譯成英文:
春聯
春聯(Spring Festival couplets),是中國特有的一種文學形式,有著悠久的歷史。春聯上的文字簡潔、精巧,象征著人們對未來的巨大期盼,表達人們對新年的美好愿望。貼春聯是春節的一大傳統習俗,也是中國人歡度新年春節的重要方式。每逢春節,無論在城市還是農村,家家戶戶都要精心挑選一副大紅春聯貼在門上為節日增加喜慶(festive)氣氛。各家各戶會根據自家的'情況選擇不同內容的春聯,比如商人的家庭會張貼與發財有關的春聯,農民家庭則選擇表達豐收愿望的春聯。
參考翻譯:
The Spring Festival couplet is a unique Chineseliterary form with a long history. The text ofcouplets is concise and delicate, which symbolizesthe Chinese great expectation for the future andconveys peoples good wishes of the New Year. As atraditional custom during the Spring Festival, pasting couplets is also an important way for theChinese to celebrate the Spring Festival. During Spring Festivals, in both urban and ruralareas, each household will select a pair of red couplets carefully and paste them on the door toenhance the festive atmosphere. Each household would choose couplets with differentcontents according to their own circumstances. For instance, merchant families would paste thecouplets related to making a fortune, while farmer families would choose couplets expressingthe desire for a good harvest.
1.第一句中的“有著悠久的歷史”通常可以譯為with a longhistory作后置定語。再將其他部分譯為主句,使句子更加緊湊。
2.第二句中的“用來描繪時代背景,表達新年人們的美好愿望”,可使用which引導的非限制性定語從句來表達,補充說明主語“春聯上的文字(the text of couplets)”。
3.第三句中的“貼春聯是春節的一大傳統習俗”可采用“as+名詞短語”的結構來表達,譯作as a traditional custom during the Spring Festival,置于句首。“也是中國人歡度春節的重要方式”則作為主句來翻譯。
4.最后一句較長,為了避免出錯,可拆譯為兩個句子。前一句說明各家各戶會選擇不同內容的春聯,后一句進行舉例。
【大學英語六級模擬練習原文】相關文章:
大學英語六級聽力真題模擬練習06-01
高考英語聽力模擬練習原文06-28
2017年大學英語六級模擬練習試題07-19
英語六級寫作模擬練習及范文譯文05-11
英語六級翻譯模擬題練習11-03
英語六級閱讀理解模擬練習及答案詳解06-10
英語六級翻譯模擬練習題:針灸09-22
大學英語六級聽力練習06-10
英語六級閱讀模擬試題輔導練習201707-25